Small group yoga

Lesrooster:
Maandag 19:30  Yin yoga (wachtlijst)
Woensdag 19:00 Zwangerschapsyoga (mama-boetiek)
Woensdag: 20:15 Mama flow (mama-boetiek)
Donderdag 19:00 Yin/yang
Donderdag 20:30 Yin
Zondag 10:00 Yoga aan de Maas
1x per maand XL yin met yoga nidra en/of soundhealing (zie agenda of Hipsy ticketpagina)

Er is plek voor max 8 mensen in de les.

Ook is het mogelijk om een prive of groepsyoga op maat in te plannen, voor jezelf, een als vrienden of teamuitje of op je werk! Stuur een berichtje voor de mogelijkheden.

 

FAQ

Help, ik heb nog nooit yoga gedaan! ”Is het zweverig?” ”Ik ben niet flexibel”

Dit zijn de 2 meest gestelde vragen! Don’t worry, I got you! Ik sta erom bekend dat mijn lessen niet ”zweverig” zijn en juist toegankelijk voor beginners. Mijn missie is om yoga laagdrempelig te maken, dit is voor iedereen! Juist wanneer je niet flexibel bent, dan is er werk aan de winkel… 😉 Je bent welkom!

 Welke vormen van yoga geef je?

Ik ben opgeleid als Functional yoga teacher, en geef zowel Yin (bindweefsel) als Yang (spieren). Ook wel Hatha yoga genoemd. Ook geef ik yoga nidra (slaapyoga)

Wat moet ik aandoen?

Trek makkelijke, loszittende kleding aan. Iets waar jij je comfortabel in voelt!

Wat moet ik meenemen?

In principe is alles aanwezig in de studio: matjes, bolsters en alle yoga props. Mocht je toch graag een eigen matje mee willen nemen, dan kan dat.

Wat kost een les?

Een proefles kost 10 euro. Daarna kost een losse les 15 euro, of kun je een rittenkaart aanschaffen van 8 lessen voor 96 euro. Deze kaart kun je ook gebruiken voor de XL lessen en workshops.

Hoe lang zijn de lessen?

De lessen duren 60 minuten, we drinken altijd nog een kopje thee daarna dus het kan iets uitlopen. Een XL les duurt 2 uur.

Yin

Yin yoga houdt de yin weefsels (gewrichten, banden en bindweefsel) in het lichaam gezond. Yinweefsel, zoals bindweefsel, heeft meer tijd nodig in een houding, omdat het veel stugger is dan bijvoorbeeld spierweefsel. Door rustig in de houding te komen en de houdingen minimaal drie tot vijf minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel lopen, zodat energie weer vrij kan gaan stromen. Yin yoga heeft ook een groot effect op je geest, het geeft ruimte, helpt spanning los te laten en is meditatief.

Yin/yang

Bij een yang yoga sessie ligt het tempo wat hoger. Daar zit echter niet het voornaamste verschil. Wat yang yoga van yin yoga onderscheidt is de aandacht voor de kracht in ons lichaam. Je werkt tijdens zo’n sessie dus meer met je lichaamseigen kracht en gaat die ook uitgebreid onderzoeken.  De yin/yang les is een combinatie van yin yoga en yang yoga. Het combineert het rustige van yin yoga met het krachtige van yang yoga, waarbij we meer op de spieren werken.  We beginnen de les met Yang (spieren, balans) en eindigen met 1 of 2 yin houdingen. 

Yoga nidra

Bij yoga nidra wordt je door mij begeleid naar een staat tussen waken en slaap in. Nidra is dan ook Sanskriet voor slaap. Tijdens yoga nidra lig je stil en comfortabel op je mat. Je luistert naar de stem van de docent die je door de verschillende fase’s van de oefening leidt. Ze zeggen wel eens dat een yoga nidra sessie gelijk staat aan 4 uur slaap!

Wil je verbonden blijven met mij?

Meld je aan voor de maandelijkse inspiratiemail.

You have Successfully Subscribed!