Psoas release

PRE: Psoas release, ook wel stress of trauma release genoemd

Goed om te weten: er wordt over trauma gesproken, maar trauma hoeft niet altijd een grote, heftige gebeurtenis te zijn. Het kunnen ook hele kleine gebeurtenissen zijn die er (onbewust) als spanning of stress vastgezet worden in het lichaam. Dit kan al gebeuren op jonge leeftijd zonder dat je het doorhebt. 

Een ademsessie icm met stress release zorgt ervoor dat je toegang kunt krijgen tot het lichaamsgeheugen van trauma, vastgezette stress of spanning omdat het lichaam alles registreert. Dit kan helpen bij het verminderen van dagelijkse emotionele en lichamelijke klachten.

“Trauma” nestelt zich vaak diep in ons lichaam, zelfs wanneer onze geest probeert het te vergeten. Het natuurlijke trilreflexmechanisme, dat tijdens traumatische gebeurtenissen wordt geactiveerd, dient normaal gesproken om spanning te ontladen. 

Bij dieren is het heel normaal dat ze schudden wanneer ze stress ervaren. Maar wij als mensen vinden vinden daar vaak iets van met onze mind, we ervaren het als vreemd of zijn we het simpelweg niet gewend. Hierdoor blijft de spanning in ons lichaam vastzitten. Het lichaam slaat deze spanning op, omdat het alle ervaringen onthoudt. Dus je kunt je voorstellen dat als er veel opgeslagen ligt, er ook veel losgelaten kan worden tijdens zo’n sessie! 

Bij Trauma Release activeren we opnieuw je trilreflex, waardoor opgeslagen spanning wordt vrijgemaakt. We heractiveren het zenuwstelsel en vinden het verborgen geheugen van het trauma. Tijdens de oefening hoef je het trauma niet opnieuw te beleven, en je geest blijft zelfs leeg. Dit is een bevrijdende ervaring waarin alles wat vastzat in je lichaam wordt losgelaten.

Breathwork voegt extra energie toe aan dit proces. Onuitgesproken emoties kunnen in je lichaam blijven zitten totdat je ze loslaat. Door diep te ademen, verbeteren we de zuurstofcirculatie, stimuleren we het lymfestelsel en verwijderen we gifstoffen uit je lichaam. Dit helpt je je gezonder en energieker te voelen. Door het activeren van je parasympathische systeem brengen we je lichaam in een staat van rust en kalmte. 

Ik raad altijd minimaal 3 sessies aan om het effect ervan goed te kunnen ervaren. Heb je een specifieke hulpvraag of wil je nog meer de diepte in, dan zou je voor een “Transformatie traject” kunnen kiezen en gaan we 3 maanden samen de diepte in tijdens 5 sessies van 2,5 uur waarin we dus dieper in gaan op jouw intentie dmv verschillende vormen van lichaamswerk, helemaal afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt.

De sessie duurt ongeveer 2,5 uur

Investering in jezelf: 175,- per sessie. Of 3x voor 475,-

Een duo sessie is 125,- pp. 

Wil je verbonden blijven met mij?

Meld je aan voor de maandelijkse inspiratiemail.

You have Successfully Subscribed!